GEW SPLIT 2020 - Program

U sklopu Global Entrepreneurship Week Split programa imati ćete priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel diskusijama, networking eventovima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom Smart City Challenge, koje će održati domaći i inozemni vanjski stručnjaci.

Ponedjeljak 16.11.2020.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
10:15 – 11:00
„Kako osigurati investicije za razvoj i internacionalizaciju inovacija“ - Ivana Čuljak, Invento Capital Partners (Prijava)
12:00 – 13:00
„B2B SaaS Product marketing: developing, launching and expanding SaaS product“ - Ana Šunjić, Infobip (Prijava)
17:00 – 18:00
„The Future of Business is Social“ - Anja Šerc, BB consulting (Prijava)

Utorak 17.11.2020.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
Oracle Academy - (Prijava)
11:00 – 11:30
„Novosti u Oracle Academy programu: Oracle Cloud za nastavnike i studente“ - Darko Jureković, Oracle Academy Program Manager
11:30 – 12:00
„Ekonomija doživljaja“ - Anamarija Mlinarić, CX Applications Senior Sales Representative, Oracle
12:00 – 12:30
„Digitalna transformacija“ - Ivan Delić, Principal Solutions Specialist Engineer, Oracle
12:30 – 13:00
„Oracle Primavera, uvod i primjeri iz prakse“ - Darko Jureković, Oracle Academy Program Manager, Oracle i Marko Šimac, Executive Director, Primakon
18:00 – 19:00
„The 5th P of marketing - Purpose“ -Michael Freer, Ensoco (Prijava)

Četvrtak 19.11.2020.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
16:00 – 16:45
„The role of innovation and start-up organizations in rural development“ - Vanja Perić, Investment manager (Prijava)
17:00 – 18:00
„Digitalizacija zelenih površina“ - Fran Poštenjak, ArboSMART Technologies (Prijava)

Petak 20.11.2020.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
11:10 – 11:50
“Confident Presenting in a Real & Virtual World” - Peter Hopwood, Hopwood Speaker Coaching Prijava
16:00 – 17:30
“Poduzetništvo iz studentskih klupa: Mit ili stvarnost?” - Ivana Perić (OPG Spara), Slaven Damjanović (eAgrar) i Lea Kosović (LOL agencija) - Prijava
18:00 – 18:45
“Smart City Challenge Intro” - predstavljanje programa hackathona za sudionike

Subota 21.11.2020. - Nedjelja 22.11.2020.

Smart City Challenge Hackathon 

natjecanje u razvoju pametnih rješenja

Program i prijave za sudjelovanje: http://spi.efst.hr/smart-city-challenge/

Mjesto održavanja: Microsoft Teams platforma

Obzirom na ograničen broj mjesta, molimo Vas da se obvezno prijavite za predavanja i radionice na kojima želite sudjelovati.

The Global Entrepreneurship Network (GEN)

Global Entrepreneurship Network (GEN) je platforma programa i inicijativa usmjerenih na stvaranje jednog globalnog poduzetničkog ekosustava. GEN pomaže ljudima u 160 zemalja da svoje ideje pretvore u obećavajuće nove pothvate - stvarajući radna mjesta, ubrzavanjem inovacija i jačanjem gospodarske stabilnosti u svijetu. Jedan od ovih programa je i Global Entrepreneurship Week (GEW) kojeg ove godine petu godinu za redom u gradu Splitu organizira Studentski poduzetnički inkubator (SPI).

Global Entrepreneurship Week (GEW)

Global Entrepreneurship Week je manifestacija koja se održava jednom godišnje diljem svijeta a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startupe-e i sprovode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Tijekom jednog tjedna u mjesecu studenom svake godine, GEW inspirira ljude posvuda kroz lokalne, nacionalne i globalne aktivnosti da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori.

Ove aktivnosti, od velikih natjecanja i događanja do networking druženja, povezuju sudionike s potencijalnim suradnicima, mentorima te potencijalnim investitorima - upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.


Tisuće novih startup-ova proizašli su iz "bootcamp"-ova  organiziranih tijekom GEW-a. Stotine sveučilišta ojačala su svoju suradnju koja im pomaže u komercijalizaciji njihovih znanstvenih istraživanja. Istraživači i političari diljem svijeta uključuju se u rasprave s ciljem ispitivanja i unaprjeđivanja temeljnih politika potrebnih za promicanje poduzetničkog rasta. Mnogobrojni serijski poduzetnici uključuju se u GEW dijeljenjem svog znanja i održavanjem praktičnih treninga.Također, svjetski čelnici i lokalni izabrani dužnosnici podjednako su prihvatili ovu globalnu kampanju kako bi potaknuli gospodarski rast i razvoj startup-ova u svojim zemljama i zajednicama. 

GEW je više nego samo kampanja podizanja svijesti o poduzetništvu. To je platforma za povezivanje i suradnju - uključivanjem svih igrača duž poduzetničkog spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

GEW se dosad proširio u preko 160 zemalja diljem svijeta te će se ove godine održati 16.-22.studenog 2020.