Smart City Challenge

GE WEEK_ST_2018_Large
Global Entrepreneurship Week 2018.
05/11/2018
bavaria_za web
Best practice Bavaria – prilike za dalmatinske startupove
15/11/2018
prikaži sve

Smart City Challenge

Dizajn bez naslova (4)

Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove.

Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od petka 16. studenog do nedjelje 18. studenog na Sveučilištu u Splitu u sklopu Global Entrepreneurship Week-a. Sudionici će imati 24h za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Natjecanje se organizira pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, a organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split, udruga UPiT i tvrtka Lil Code Lab.

Važno je naglasiti da je program razvijen u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 – 7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju

Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 14. studenog 2018. Broj sudionika je ograničen, očekuje se oko 80 sudionika a rezultati prijava će biti objavljeni 14. studenog. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

U nastavku donosimo raspored natjecanja:  

Dan Vrijeme Raspored Opis
petak 16.11. 19:00 – 20:00 Otvaranje hackathona i predstavljanje mentora Predstavljanje mentora, sudionika i sponzora
subota 17.11. 10:00 Početak natjecanja  
  12:00 – 14:00

18:00 – 20:00

Konzultacije s mentorima Dvosatni okvir u kojem sudionici imaju priliku konzultirati se s mentorima
nedjelja 18.11. 10:00 Završetak natjecanja  
  12:00 – 15:00 Predstavljanje projekta stručnom žiriju Predstavljanje se odvija na engleskom jeziku, pred tročlanim žirijem
  15:00 Proglašenje pobjednika  

Raspored aktivnosti, kao i ostale zanimljive informacije, možete saznati na službenoj stranici Smart City Challenge.