GEW SPLIT 2022 - Program

U sklopu Global Entrepreneurship Week Split programa imati ćete priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel diskusijama i networking eventovima.

Ponedjeljak 14.11.2022.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
10:00 
predavanje će održati Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijska komora Split, na temu “Uloga poduzetničkih udruženja i kreiranje efikasnih javno-privatnih partnerstva” (Zoom)

Utorak 15.11.2022.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
10:00 
predavanje će održati Marko List, direktor tvrtke Consultare, na temu “Biootpad kao resurs u vrijeme energetske krize” (Zoom)

Srijeda 16.11.2022.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
15:00 
predavanje će održati Kay Nag, direktor švedske tvtke BothOfUs, na temu “UN SDG – Public, Private sector and Youth change makers” (Zoom)

Četvrtak 17.11.2022.

Mjesto održavanja: Online, Zoom
18:00 – 20:00
 u suradnji sa Split Tech City održat će se meetup na kojem će uz networking predavanje održati Suren Markosian na temu “Is investment necessary for startups to succeed on market”, lokacija BackBar Plan B.

Prijave za sve navedene aktivnosti vrše se putem poveznice , a svi prijavljeni će dobiti na e-mail poveznice za pristup predavanjima.

Obzirom na ograničen broj mjesta, molimo Vas da se obvezno prijavite za predavanja i radionice na kojima želite sudjelovati.

The Global Entrepreneurship Network (GEN)

Global Entrepreneurship Network (GEN) je platforma programa i inicijativa usmjerenih na stvaranje jednog globalnog poduzetničkog ekosustava. GEN pomaže ljudima u 160 zemalja da svoje ideje pretvore u obećavajuće nove pothvate - stvarajući radna mjesta, ubrzavanjem inovacija i jačanjem gospodarske stabilnosti u svijetu. Jedan od ovih programa je i Global Entrepreneurship Week (GEW) kojeg ove godine šestu godinu za redom u gradu Splitu organizira Studentski poduzetnički inkubator (SPI).

Global Entrepreneurship Week (GEW)

Global Entrepreneurship Week je manifestacija koja se održava jednom godišnje diljem svijeta a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startupe-e i sprovode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Tijekom jednog tjedna u mjesecu studenom svake godine, GEW inspirira ljude posvuda kroz lokalne, nacionalne i globalne aktivnosti da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori.

Ove aktivnosti, od velikih natjecanja i događanja do networking druženja, povezuju sudionike s potencijalnim suradnicima, mentorima te potencijalnim investitorima - upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.


Tisuće novih startup-ova proizašli su iz "bootcamp"-ova  organiziranih tijekom GEW-a. Stotine sveučilišta ojačala su svoju suradnju koja im pomaže u komercijalizaciji njihovih znanstvenih istraživanja. Istraživači i političari diljem svijeta uključuju se u rasprave s ciljem ispitivanja i unaprjeđivanja temeljnih politika potrebnih za promicanje poduzetničkog rasta. Mnogobrojni serijski poduzetnici uključuju se u GEW dijeljenjem svog znanja i održavanjem praktičnih treninga.Također, svjetski čelnici i lokalni izabrani dužnosnici podjednako su prihvatili ovu globalnu kampanju kako bi potaknuli gospodarski rast i razvoj startup-ova u svojim zemljama i zajednicama. 

GEW je više nego samo kampanja podizanja svijesti o poduzetništvu. To je platforma za povezivanje i suradnju - uključivanjem svih igrača duž poduzetničkog spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

GEW se dosad proširio u preko 160 zemalja diljem svijeta te će se ove godine održati od 14. do 18. studenog.