WordCamp Split

winnpuzzlecover
Winning puzzle: Gradski program za mlade 2017.-2020.
08/06/2016
Summer-Jam-Croatia-2016-PRIJAVE
Summer Jam Croatia 2016
01/07/2016
prikaži sve

WordCamp Split

wordcamp-split-featured

Splitska će WordPress zajednica ugostiti predavače iz Hrvatske i inozemstva, kao i posjetitelje iz Hrvatske i regije, na 3 dana (od kojih 2 službena) ovog najvažnijeg WordPress događanja u Hrvatskoj.

Drugu godinu zaredom Hrvatska WordPress zajednica organizira WordCamp kao centralno mjesto susreta hrvatskih i regionalnih WordPressaša. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog WordCampa Croatia u Rijeci, ove godine će WordPress karavanu ugostiti – WordCamp Split.

Prvo što ćete vjerojatno primijetiti je promjena naziva konferencije – iz naziva je nestao predznak države, no to je nešto što je ograničeno novim pravilima organiziranja WordCampova u cijelom svijetu, o čemu organizator Ivan Blagdan kaže:

“Ove je godine došlo do sitne promjene u odnosu na prošlu, u samom nazivu događanja, pa se ove godine u organizaciji hrvatske WordPress zajednice održava WordCamp Split 2016. Promjenu su inicirali iz krovne organizacije WordCamp Centrala u sklopu unificiranja naziva na svjetskoj razini i to je bio jedan od uvjeta za održavanje pod imenom WordCamp. Držimo da je promjena čisto kozmetičke prirode i konceptualno se ništa ne mijenja. Mi ćemo i dalje nastupati kao jedna zajednica na razini Hrvatske te nastaviti s rotacijom gradova i organizatora WordCampa jednom godišnje.”

Za hrvatsku WordPress zajednicu važno je da ovakav, centralni godišnji događaj, nije centraliziran. Nakon Rijeke prošle godine, ove je godine Split (odnosno splitska WordPress zajednica) preuzeo ulogu organizatora.

“U okviru ideje godišnje rotacije gradova domaćina, ove godine odlučili smo se za Split. Lokalna WordPress zajednica u ovom gradu sazrijeva, a događanje poput WordCampa idealan je katalizator za njen daljnji razvoj. Vjerujemo da će ljude inspirirati širi kontekst priče o WordPressu, kroz iskustva i znanja kolega iz regije i svijeta. Također, deveti mjesec je idealan za okupljanje u Splitu, uz dobro vrijeme, hranu i more. To će sigurno zaokružiti jedno vrlo kvalitetno i produktivno druženje.”

Ekonomski fakultet u Splitu kao organizacijski partner

WordCamp Split održat će se 3. i 4. rujna u prostorima Ekonomskog fakulteta u Splitu, koji je ove godine organizacijski partner WordCampa. Ekonomski fakultet sa svojih 4500 studenata druga je najvažnija edukativna institucija u Hrvatskoj te je kao takva prepoznala važnost ovog događanja, ne samo za Split, već i za cijelu Hrvatsku.

Organizatori najavljuju niz zanimljivih predavanja na konferencijskom danu, koji počinje u subotu u 9 ujutro, a završava kasno poslijepodne u 17:30. Bit će tu za svakog ponešto, od predavanja o dizajnu, razvoju stranica u WordPressu do priča o uspjehu u WordPress svijetu. Nedjelja je rezervirana za takozvani Contributor day, gdje je fokus stavljen na učenje o tome kako kao pojedinci možemo pomoći u razvoju WordPressa i pomoći drugim korisnicima. Nakon Contributor daya na rasporedu je šetnja Splitom u pratnji vodiča.

Već tradicionalno, dan prije (službenog) WordCampa (2. 9.) rezerviran je za besplatne radionice koje su namijenjene svima koji žele naučiti više o WordPressu. Plan radionica još nije do kraja definiran, no organizatori planiraju održavanje 4 ili 6 radionica namijenjene kako početnicima, tako i naprednijim korisnicima.

Vidimo se u Splitu od 2. do 4. rujna!