Smart City Challenge Hackathon 2019

STup!
SPI projekti
24/10/2019
78615089_2733588193374132_945779535477997568_n
Osvrt na Smart City Challenge hackathon 2019.
04/12/2019
prikaži sve

Smart City Challenge Hackathon 2019

Smart City Challenge

Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove.

Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od petka 22. studenog do nedjelje 24. studenog u sklopu Global Entrepreneurship Week-a. Sudionici će imati 24h za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Natjecanje se organizira pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, a organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Udruga programera informacijske tehnologije i tvrtka Lil Code Lab, uz podršku tvrtke Locastic u čijim će se prostorijama i održati samo natjecanje.

Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju, jedini uvjet jest da su članovi punoljetni. 

Nakon izrade prototipa, predstavnik svakog tima na raspolaganju ima 5 minuta za predstavljanje svog projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 15. studenog 2019. Broj sudionika je ograničen stoga požurite i prijavite se kao pojedinca ili tim te se okružite mladim inovativnim, poduzetnim ljudima te steknite nova znanja i vještine.  

Raspored aktivnosti, kao i ostale zanimljive informacije potražite na Smart City Challenge te nas pratite na Facebook stranici Smart City Challenge Hackathon 2019