Otvaranje SPI-a

Innovation Challenge
17/11/2015
hbor
Radionica 7 koraka do kredita
30/11/2015
prikaži sve

Otvaranje SPI-a

efst

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu 18. studenog održalo se svečano otvorenje projekta Studentski Poduzetnički Inkubator, namijenjenog svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti poduzetničkih poduhvata mladih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Time se također adresira problem velike nezaposlenosti mladih te neinformiranosti i/ili nemogućnosti za samozapošljavanje mladih.

Studentski Poduzetnički Inkubator osmišljen je nakon pet generacija uspješno održanih Poduzetničkih Akademija Ekonomskog fakulteta, šestotjednog programa za studente Sveučilišta koji kroz edukacije o poduzetništvu i praktičan rad na idejama uvodi mlade u poslovni svijet te ih uči kako napraviti uspješan poslovni plan. Ekonomski fakultet u Splitu započeo je ideju za Inkubator kako bi studenti kroz cijelu akademsku godinu imali priliku za razvoj svojih poslovnih modela, ne samo za vrijeme trajanja programa Poduzetničke Akademije.

Ciljne skupine su studenti i diplomanti, od kojih neki već imaju definirane vlastite poduzetničke ideje. Mladi će imati tehnički opremljen prostor za rad pri Ekonomskom fakultetu u kojemu će moći razvijati svoje projekte, te osim samostalnog rada imati priliku za dijeljenje ideja s drugim poduzetnim kolegama u Inkubatoru, kao i priliku rada u timovima. Osim samog coworking prostora, SPI će studentima kroz različite edukacije i radionice pružiti uvid u proces realiziranja poduzetničke ideje te pomoći u područjima marketinga, financija i upravljanja.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 302.450,00 kn. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., s 288.047,61 kuna.

OTVARANJE SPI-a