Global Entrepreneurship Week Split 2020.

Web_banner_Split_small_I
OCEAN HACKATHON: prijavite se za rješavanje izazova i sudjelujte u 48-satnom natjecanju za more kakvo želimo
18/09/2020
SCC2020_vizual
Završilo ovogodišnje izdanje Smart City Challenge hackathona!
23/11/2020
prikaži sve

Global Entrepreneurship Week Split 2020.

Cover za web stranicu

U tjednu od 16. do 22. studenog 2020., u preko 160 zemalja diljem svijeta održava Global Entrepreneurship Week (GEW), manifestacija koja se održava jednom godišnje, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startup-e i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice.

Ove će se godine navedena manifestacija održati u Splitu petu godinu zaredom u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora, Poduzetničkog centra Split i Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Različitim aktivnostima, od velikih natjecanja i događanja do networking druženja, GEW potiče sudionike da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori te ih povezuje s potencijalnim suradnicima, mentorima i potencijalnim investitorima, upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.

GEW je, dakle, više od kampanje podizanja svijesti o poduzetništvu; to je platforma za povezivanje i suradnju – uključivanjem svih igrača duž poduzetničkog spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

S obzirom da je u Republici Hrvatskoj još uvijek na snazi stanje pandemije, ovogodišnje izdanje održat će se u online formatu koristeći Zoom platformu te prijenose uživo putem društvenih mreža Studentskog poduzetničkog inkubatora, a sastojat će se od edukativnih predavanja, radionica i panel diskusija te 24-satnog Hackathon natjecanju pod nazivom Smart City Challenge koje će održati domaći i inozemni vanjski stručnjaci, ovaj put također u online izdanju.

Tijekom Smart City Challenge hackathona prijavljeni natjecatelji rješavat će izazove postavljene u skladu s programom Europske unije “Digitalna Europa 2020.”  gdje se naglasak stavlja na izgradnju pametnih domova i zgrada, pametnog prijevoza, pametne proizvodnje, pametnog okoliša te pametnog zdravlja. Natjecanje će trajati 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju. Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi natjecateljima omogućili što kvalitetniji razvoj od ideje do prototipa, bit će im pružena puna mentorska podrška, a koji će ih svojim ekonomskim i tehnološkim znanjima i kvalitetama dodatno usmjeravati. Najbolji natjecatelji podijelit će nagradni fond od 20.000,00 kn kojeg je i ove godine kao pokrovitelj osigurao Grad Split. Isto tako, najbolji osiguravaju i ulazak u program Studentskog poduzetničkog inkubatora gdje će uz podršku mentora s Ekonomskog fakulteta nastaviti razvijati poslovni model svog rješenja. Prijave za Smart City Challenge hackathon traju do 15. studenog a vrše se OVDJE.

Što se tiče edukativnog dijela programa, i ove godine imamo širok spektar poduzetnika predavača koji će svojim nastupom zaintrigirati sve okupljene. Tematski je obuhvaćeno široko područje, od marketinga, društvenog poduzetništva, razvoja ruralnog područja, digitalizacije poslovnih procesa, razvoja inovacija pa sve do studentskog poduzetništva.

Neki od zanimljivih poduzetnika i stručnjaka koje ćete moći poslušati tijekom manifestacije su Ivana Čuljak iz Invento Capital Partners, Ana Šunjić iz tvrtke Infobip, Anja Šerc iz tvrtke BB consulting, tvrtka Oracle, Michael Freer iz tvrtke Ensoco, investicijska konzultantica Vanja Perić, Fran Poštenjak iz tvrtke Arboring/ArboSMART Technologies, Peter Hopwood iz Hopwood Communications te gosti panela o studentskom poduzetništvu Ivana Perić (OPG Spara), Slaven Damjanović (eAgrar) i Lea Kosović (LOL agencija).

Događaj i program razvijeni su u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 -7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga voditeljice izv. prof. dr. sc. Maje Ćukušić s Ekonomskog fakulteta, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Cijeli program i točne satnice predavanja i panela možete pogledati na http://spi.efst.hr/gew/, a za svako predavanje potrebno je se registrirati klikom na odabrano predavanje ili panel u programu koji se nalazi na navedenom linku.