Započeo projekt “University Green Digital HUB”

2 (1)
Najava Smart City Challenge – otvorene prijave za dvodnevni hackathon!
19/10/2022
Dizajn bez naslova (21)
Najava edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja u studenom kroz projekt AktivniST
04/11/2022
prikaži sve

Započeo projekt “University Green Digital HUB”

1

Sveučilište u Splitu sa Ekonomskim fakultetom, te zajedno sa partnerskim institucijama – Sveučilište u Malagi (Španjolska), Hochschule der Medien (Njemačka), Impact Hub Stuttgart (Njemačka), Poduzetnički centar Split te Preneurz.Amsterdam (Nizozemska), provodi projekt pod nazivom “University Green Digital HUB” čiji su glavni ciljevi jačanje digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina studenata, sveučilišnih startupa i sveučilišnih djelatnika te jačanje kapaciteta ustanova visokog obrazovanja u području podučavanja za digitalnu i zelenu tranziciju.

Suočeni s izazovima zelene i digitalne tranzicije te ubrzanih promjena na tržištu rada, partneri će kroz projekt raditi na transformaciji visokoobrazovnih ustanova kako bi poboljšale svoju usklađenost s gospodarskim okruženjem te osigurale potrebno obrazovanje i vještine svojim korisnicima..

Kroz “University Green Digital HUB” projekt će se provesti niz aktivnosti kao što su razvoj programa usavršavanja u području digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina, razvoj okvira za digitalnu i zelenu tranziciju baziranog na analizi navedenih vještina, provedba pilot programa, razvoj programa potpore za startupe u području zelenih i digitalnih inovacija.

Kao glavni rezultati koji će se ostvariti projektom su:

  1. razvoj i implementacija edukacijskog programa za ciljane skupine u području digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina
  2. razvoj i implementacija “DGE Knowledge factory” – web platforme za e-učenje i razmjenu znanja u navedenom području
  3. razvoj i implementacija “Greenpreneur” startup programa za sveučilišne startupe koji djeluju u području digitalne i zelene transformacije

Bitno je naglasiti da će studenti koji budu sudjelovali u navedenim programima imati mogućnost dobiti Europass digitalne vjerodajnice ili dopunsku ispravu (diploma supplement) za priznavanje stečenih znanja i vještina.

Projekt je otvoren transnacionalnim sastankom projektnih partnera održanom 27. i 28. listopada u Splitu.

Projekt “University Green Digital HUB” traje 24 mjeseca, a sufinanciran je sredstvima iz programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Partnerstva za suradnju (za područje visokog obrazovanja).

UGDH_1-300x224UGDH_3-300x224