Splitski startupi EazyOil i eAgrar oduševili na natjecanju EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge

Capture
Održan virtualni Hack4Split 2020
06/05/2020
Web_banner_Split_small
Prijavite izazov za Ocean Hackathon 2020: 19 gradova i planiranih preko 200 izazova za rješavanje
05/06/2020
prikaži sve

Splitski startupi EazyOil i eAgrar oduševili na natjecanju EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge

PowerUp-Challenge_Hrvatska-1

Iako je situacija s virusom COVID-19 usporila sve aspekte života, poduzetništvo je još jednom pokazalo da je pokretač svih promjena u društvu.

Naime, u četvrtak 21. svibnja održalo se šesto, a prvo online izdanje državne završnice EIT InnoEnergy PowerUp! Challengea na kojem je izdanak našeg Inkubatora, EazyOil, proglašen najboljim startupom godine u Hrvatsko! Kao prvoplasirani osvojili su 10.000,00 $ koje mogu utrošiti u Amazon Web Services. EazyOil je pobjedu odnio glasovima stručnog žirija kojeg su činili Damir Sabol, investitor i serijski poduzetnik, Luka Abrus – suosnivač i direktor tvrtke Five, Vedran Blagus – investicijski menadžer u fondu South Central Ventures i Michał Bajd – predstavnik InnoEnergy.

Duje Roje, EazyOil

Duje Roje, EazyOil

Odabrani hrvatski predstavnik PowerUp!2020 EazyOil će se predstaviti na međunarodnom velikom finalu u lipnju gdje će se natjecati se za vrijedne novčane nagrade od 50.000, 10.000 ili 5.000 eura, dok će najboljem biti ponuđena i dodatna investicija EIT InnoEnergy-a te nagrade partnera poput Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

Osim prve nagrade i titule najboljeg startupa odabranog od strane žirija, dijelila se i nagrada publike i 5.000,00 $ za usluge Amazon Web Services koju je odnio još jedan član našeg Inkubatora – eAgrar!

Slaven Damjanović, eAgrar

Slaven Damjanović, eAgrar

Za one koji nisu upoznati s radom naših startupa, EazyOil je automatski sustav naplate za benzinske postaje koji radi preko očitanja registracijske oznake vozila, dok je eAgrar sustav koji omogućuje praćenje stanja poljoprivrednih usjeva temeljeno na IoT uređajima i naprednoj obradi podataka. Zahvaljujući eAgraru poljoprivrednici mogu mirno spavati jer im on dojavljuje informacije o mogućoj pojavi bolesti, mraza ili potrebi za navodnjavanjem.

Inače, natjecanje organizira EIT InnoEnergy u 24 zemlje srednje i istočne Europe već šestu godinu za redom a ove godine se prijavilo ukupno 425 tvrtki u ranoj fazi razvoja.  Hrvatski partner natjecanja je Invento Capital Partners koji je za hrvatske natjecatelje organizirao državno finale te im otvorio direktan put do europskih investitora. U Hrvatskoj je ove godine na finalu sudjelovalo 6 odabranih startupova s iznimno inovativnim i zanimljivim projektima.

Rezultati ostvareni na ovom natjecanju još jedan su dokaz kvalitetnog rada u Studentskom poduzetničkom inkubatoru i dokaz da je Sveučilište u Splitu, iako oskudno potrebnom infrastrukturom,  prepuno talentiranih mladih profesionalaca koje je potrebno i vrijedno podupirati od prvih poduzetničkih koraka!