SPI projekti

ddd
Kako dokazati i financirati inovativni koncept – do 500 000 kuna bespovratnih sredstava
23/05/2019
Smart City Challenge
Smart City Challenge Hackathon 2019
28/10/2019
prikaži sve

SPI projekti

STup!

Započela je nova akademska godina, a samim time i prilika za usvajanje novih znanja i vještina, stjecanje iskustva, sudjelovanja na mnogobrojnim događanjima s ciljem poticanja razvoja poduzetništva kod mladih ljudi i studenata Sveučilišta u Splitu.

Jedan od glavnih ciljeva Studentskoga poduzetničkog inkubatora jest upravo poticanje i razvoj poduzetništva. Stoga i ove godine organiziramo mnogobrojna događaja među kojima se ističe Global Entrepreneurship Week, Smart City Challenge, Get in the Ring, STup!, također početkom godine na rasporedu je i nova generacija polaznika poduzetničkog inkubatora. Osim navedenih događanja, svi zainteresirani mogu očekivati predavanja istaknutih stručnjaka i poduzetnika, neformalna druženja…

Prvi istaknuti događaj jest Global Entrepreneurship Week koji se tradicionalno već četvrtu godinu održava na Ekonomskom fakultetu u organizaciji upravo Studentskog poduzetničkog inkubatora od ponedjeljka 18. studenog do petka 22. studenog. Riječ je o manifestaciji koja služi proslavi poduzetništva, inovativnosti s ciljem poticanja otvaranja novih radnih mjesta putem osnivanja ili pak širenja startup scene. Jedna od najvažnijih karakteristika GEW-a jest networking, odnosno druženje koja povezuju sudionike s potencijalnim suradnicima, mentorima te potencijalnim investitorima kako bi se upoznali s novim mogućnostima i prilikama te ostvarili nove poslovne pothvate s ciljem razvoja određenog projekta.

Zatim nam odmah slijedi Smart City Challenge, u čijoj organizaciji su nam partneri udruga programera informacijske tehnologije i tvrtka Lil Code Lab pod pokroviteljstvom Splitsko – dalmatinske županije i Grada Splita, u terminu od petka 22. studenog do nedjelje 24. studenog. Riječ je o maratonskom natjecanju (24 sata) tijekom kojeg će sudionici imati priliku razviti rješenje (prototip) u jednom od navedenih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Po prvi puta organiziramo Get in the Ring (GITR), što je ujedno i prvi puta u Splitu. Riječ je o međunarodnom događanju koje se održava u preko 100 zemalja diljem svijeta na kojem sudjeluju tisuće inovatora, predstavnika tvrtki, investitora i drugih zainteresiranih iz svijeta poduzetništva i medija. GITR osnovan je s ciljem pružanja potpore mnogobrojnim startupima u realizaciji njihovih projekata na način da im se pruži mogućnost direktnog kontakta s investitorima i stručnjacima kako bi im pomogli u rješavanju problema s kojima se susreću posebice iz domene financiranja, razvoja proizvoda i poslovanja te marketinga.

Get in the Ring osmišljen je kroz 1-na-1 natjecanje u ringu, gdje predstavnici timova prezentiraju vlastite startup projekte s ciljem nadmetanja sa suparnikom i na taj način natjecanja za glavnu nagradu, odlazak na Global Get in the Ring 2020.

Više informacija o svim događanjima, osim na našoj web stranici, možete pronaći na našoj Facebook stranici – Studentski poduzetnički inkubator te Instagram profilu SPI.