Silicon Castles Split: radionice Design Thinkinga pod nazivom “Game of Diamonds”

5
Studentski digitalni HUB: najava edukacija u kolovozu
01/08/2021
4
Studentski digitalni HUB: najava edukacija u rujnu
13/09/2021
prikaži sve

Silicon Castles Split: radionice Design Thinkinga pod nazivom “Game of Diamonds”

Spring 2022 Split, Croatia WEB

Silicon Castles (SC) Split ima za cilj otkriti najperspektivnije startupe u Splitu i drugim regijama zapadnog Balkana te ih dovesti do globalnog uspjeha. Split predstavlja idealno mjesto za razvoj tehnoloških inovacija i pokretanje poslovanja, budući da je dom vodećeg hrvatskog sveučilišta s preko 180 studijskih programa.

Silicon Castles provodi svoje aktivnosti u Splitu u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Splitu i njegovim Studentskim poduzetničkim inkubatorom (SPI).

Kako bi identificirao i oblikovao ideje ljudi iz različitih disciplina, iskustava, dobi i kultura, Silicon Castles vjeruje u metode ”Design Thinking”-a. Organizirati će se dvodnevne radionice, pod vodstvom stručnjaka, s naglaskom na razvoju novih ideja u području novih tehnologija pod nazivom –  “Game of Diamonds”.

Silicon Castles otvara javni poziv za prijavu na program, broj sudionika je ograničen na 50. Možete prijaviti ideju iz područja poput Deep Tech, eTourism, GreenTech, Blue Innovation, i ostalih. Korporacijski partneri (sudionici iz tvrtki) mogu predlagati određene vlastite teme, ovisno o svojim poslovnim potrebama i interesima.

Ciljani rezultat: Stvaranje održivih poslovnih modela, uključujući formiranje motiviranih i kompetentnih timova za pokretanje poslovanja. Najbolji projekti bit će nagrađeni besplatnim ulazom u Global Acceleration Programme (GAP) od strane Silicon Castles, gdje će imati priliku razviti svoj produkt unutar 6 mjeseci.

Lokacija održavanja radionica: Sveučilište u Splitu, Ekonomski fakultet

Nagrade

 1. nagrada – ulazak u “Global Acceleration Program” (GAP) s korporativnom podrškom (6-mjesečni program s investicijskim prijedlogom kao konačnim ishodom)
 2. i 3. nagrada – mentorstvo Silicon Castles-a i Studentskog poduzetničkog inkubatora

Na radionice se možeš prijaviti ovdje: https://forms.gle/d4TwkW5ZyxkDtUSs5

Game of Diamonds

Design Thinking radionica

Proljeće 2022. godine

Ciljevi radionice su razvoj potpuno novih, globalnih ideja koje odgovaraju potrebama regije, kreiranje novih visokokvalitetnih radnih mjesta kroz startupe i povećanje atraktivnosti grada Splita kao mjesta za život, rad i posjet.

Tko se može prijaviti?

 1. Talenti – pojedinci sa sveučilišta ili inovativnih tvrtki koji su strastveni prema inovacijama, jako zainteresirani za razvoj unutar specifičnih područja i žele svojim jedinstvenim vještinama doprinijeti jednom od startupa.
 2. Poduzetnici – za poduzetnike s početnim idejama koji žele pronaći tim i kreativno okruženje za izradu prototipa i strategije izlaska na tržište za svoj proizvod/uslugu.
 3. Startupi – za startupe s postojećim MVP-om ili prototipom poslovnog modela koji su inovativni, digitalni i/ili skalabilni, fokusirajući se na određena područja.

Zašto sudjelovati u radionici “Game of Diamonds”?

 1. Novi načini generiranja ideja – tijekom radionice “Design Thinking” naučit ćete kako razviti poslovnu ideju od koncepta do funkcionalnog prototipa i na kraju do uvjerljive prezentacije vašeg rješenja.
 2. Upute i izazovi od strane stručnjaka – stručnjaci iz Silicon Castles pružit će vrijedne i konstruktivne savjete za izgradnju uspješnog startupa. Njihov doprinos iskoristit ćete za rad na vlastitoj ideji zajedno sa vašim timom. Tijekom radionice bit će vam dostavljeni svi radni materijali potrebni za daljnji razvoj vašeg startupa.
 3. Mentorstvo – pažljivo odabrani mentori i stručnjaci pomoći će vam u strukturiranom radu te vam dati smjernice i savjete tijekom radionice.
 4. Pristup međunarodnoj mreži – kontakti ostvareni tijekom programa su doživotni. Silicon Castles jedinstvena mreža osnivača, edukatora i investitora bit će jedno od vaših najvećih bogatstava.
 5. Pristup “Global Acceleration Program” – predstavite nam se i osvojite mjesto u Global Acceleration Program (GAP) od Silicon Castles. Ovo je vaša jedinstvena prilika da kroz 6 mjeseci razvijete svoj posao. Poslovni sadržaji uključuju pozicioniranje proizvoda, storytelling, izgradnju robne marke, razvoj prodaje, pravne poslove, upravljanje talentima, te mentorske sesije 1:1 kako biste podigli svoje poslovanje i učinili ga spremnim za ulaganje.

SC za blog

 

Više info o Silicon Castles možete pronaći na njihovoj web stranici.

Na radionice se možeš prijaviti ovdje: https://forms.gle/d4TwkW5ZyxkDtUSs5