Natjecanja – iskoristi priliku!

SPI_rollup 200x85_print
Otvorene prijave za SPI!
29/02/2016
HBOR
Izvori financiranja poduzetničkih pothvata
09/03/2016
prikaži sve

Natjecanja – iskoristi priliku!

compete

Trenutno su otvorene prijave za nekoliko studentskih natjecanja gdje možete prijaviti svoj projekt i osvojiti vrijedne nagrade. SPI vam pruža podršku u razradi projekata za sljedeće pozive:

MOZGALO


Prijavi se na Mozgalo već danas i saznaj temu natjecanja na svečanom otvorenju!

Zagreb, 2. ožujka – Službeno su započele prijave na natjecanje Mozgalo! Svi studenti zainteresirani za rudarenje podataka i izradu Big Data rješenja prijaviti se mogu od 2. ožujka do 13. ožujka putem web obrasca na web stranici Mozgala. Svečano otvorenje natjecanja održat će se 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

Na svečanom otvorenju natjecanja predstavit će se tema ovogodišnjeg natjecanja, kao i partneri koji podržavaju projekt. Također, studenti će iz prve ruke moći doznati više o iskustvima i dojmovima prošlogodišnjih pobjednika Mozgala – točnije, Elija Bartoša, Andrijane Brkić, Filipa Bosnića i Tonija Vidovića iz tima Kampanjci. Službeni početak natjecanja je 14. ožujka, a nagradni fond ove godine iznosi 12 000 kuna za prvo mjesto, 8000 kuna za drugo mjesto i 4000 kuna za treće osvojeno mjesto.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u data miningu i izradi prediktivnih modela. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz strojnog učenja, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Za studente izvan Zagreba snimka Uvodnog predavanja bit će objavljena na našoj web stranici. Sve radionice će biti snimane i objavljene na webu Mozgala. Uz to, sve konzultacije kao i predaja rješenja moći će se izvršiti preko interneta.

Na natjecanje se možete prijaviti ovdje. Kako bi bili sigurni da vam informacije ne promaknu pratite nas na Facebook-u, a možete se i prijaviti i na naš newsletter.

Rok za prijavu: 13. ožujka

ECOTROPHELIA HRVATSKA 2016 


Pozivamo Vas na 3. nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda ECOTROPHELIA HRVATSKA 2016!

Natjecanje organiziraju:
Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Hrvatska gospodarska komora

Samo natjecanje je pokrenuto u Francuskoj gdje se održava već 15 godina, a posljednjih 6 godina organizira se i europsko natjecanje na kojem se natječu najbolji timovi iz različitih europskih država (ECOTROPHELIA EUROPE, www.ecotrophelia.eu).

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu!

Nakon pobjede na 2. nacionalnom natjecanju, na prošlogodišnjem europskom natjecanju ECOTROPHELIA EUROPE 2015, hrvatski tim predstavio je prehrambeni konac “Unita”, te osvojio 1. nagradu za inovativnost i sveukupno 4. mjesto na europskom natjecanju!

3.nacionalno natjecanje ECOTROPHELIA HRVATSKA 2016 održati će se 06. lipnja 2016. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Pierottijeva 6, Zagreb.

Pobjednik nacionalnog natjecanja predstavljati će Hrvatsku na europskom natjecanju najboljih timova, koje će se ove godine održati početkom listopada u Parizu.

Rok za prijavu: 6. svibnja 

 

SOCIAL INNOVATION TOURNAMENT


Social Innovation Tournament je natjecanje iz područja socijalnog poduzetništva koje svake godine organizira European Investment Bank. Ove godine, finalni event će se održati u Ljubljani.

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku.

Rok za prijavu: 15. ožujka

Svi zainteresirani mogu se za više informacija javiti u SPI ili direktno organizatorima.