Najava Smart City Challenge – otvorene prijave za dvodnevni hackathon!

Dizajn bez naslova (20)
Studentski rad u Studentskom poduzetničkom inkubatoru!
17/10/2022
1
Započeo projekt “University Green Digital HUB”
31/10/2022
prikaži sve

Najava Smart City Challenge – otvorene prijave za dvodnevni hackathon!

2 (1)

Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu organizira šesto izdanje hackathona Smart City Challenge u čijem je fokusu razvoj tehnoloških rješenja temeljenih na IoT i pametnim tehnologijama koji imaju primjenu u lokalnoj zajednici. Hackathon će se održati 3. i 4. prosinca 2022. godine u SPINIT Inkubatoru u Splitu.

Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove. Dakle, prijaviti se mogu svi, neovisno o obrazovanju i profesiji.

Cilj razvoja tehnoloških rješenja jest njihova primjena za unaprijeđenje kvalitete života u lokalnoj zajednici kroz različite sektore (obrazovanje, zdravstvo, stanovanje, okoliš, proizvodnja, turizam, …). Sudionici će imati 24h za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani. Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati. Program natjecanja je dostupan na poveznici.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz Studentski poduzetnički inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i napredovanje kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 20. studenog 2022., a prijave se vrše preko poveznice. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

Hackathon Smart City Challenge se provodi u sklopu projekta Smart Youth financiranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.