Najava projekta Hack4Split

Dizajn bez naslova (93)
Studentski digitalni HUB: najava edukacija u prosincu
25/11/2021
Dizajn bez naslova (6)
Panel rasprava na temu „Cirkularna ekonomija, obnovljivi izvori energija i ekonomska neovisnost“
14/12/2021
prikaži sve

Najava projekta Hack4Split

CIKLUS EDUKACIJA O DRUŠTVENO-KORISNOM UČENJU (1)

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “Hack4Split” s ciljem da se doprinese rješavanju problema lokalne zajednice – područje Splita i okolice, osposobljavanjem i educiranjem mladih ljudi za aktivno građanstvo i socijalno poduzetništvo.

Kroz prosinac će se održati 2 edukacije u području društveno-korisnog učenja:

  • 14.12.2021. u 12:00h, izv.prof.dr.sc. Marina Lovrinčević na temu “Društveno-korisno učenje: identificiranje unutarnjih i društvenih potreba”
  • 15.12.2021. u 11:30h, doc.dr.sc. Daša Dragnić na temu “Od ideje do promjene kroz društveno-korisno učenje”

U prvoj edukaciji sudionici će dobit uvid koje su unutarnje potrebe zajednice, a na koje se može odgovoriti ili ih se može rješiti društveno-korisnim učenjem te koji su procesi i načini kojim se identifcirani problemi i potrebe mogu rješiti. 

U drugoj edukaciji sudionici će dobit uvid kako kreiranjem ideja u domeni društveno-korisnog učenja i djelovanjem kroz društveno-korisno učenje mogu postići pozitivne promjene u društvu.

Na radionice u prosincu možete se prijaviti preko poveznice: https://forms.gle/CgbvS9da87cueadZ8

Finale projekta predstavlja organizacija i provedba društvenog hackathona Hack4Split koji će se održati u travnju 2022. godine, a na kojem će se kreirati opipljiva rješenja za detektirane probleme lokalne zajednice u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. 

Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će Europass potvrdu za sudjelovanje. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se od 1. studenog 2021. do 30. travnja 2022.