Kalendar “Europe`s tech & startup events 2019”

izum
Najluđi izumi u 2018. godini
22/01/2019
gen3
U kojoj mjeri geni utječu na naše poslovne odluke?
25/01/2019
prikaži sve

Kalendar “Europe`s tech & startup events 2019”

2019-Events-for-Tech-Enthusiasts

Europski tehnološki ekosustav raste, a samim time i broj startupa i tehnoloških događanja. Središte digitalnog svemira nekada je bio London, koji još uvijek “proizvodi” mnogo novih inovativnih tvrtki nego bilo koji drugi grad s mogućim izuzetkom Tel Aviva. No, s Brexitom, pojavljuju se kandidati za europsku tehnološku krunu, od Lisabona do Lviva.

Krenimo redom:

E-Commerce Berlin EXPO

Lokacija: Berlin, Njemačka

Datum: 20 veljače 2019.

U pitanju nije obična tehnološka konferencija već stvarni sajam za B2B e-commerce pružatelje usluga, posvećen pomaganju osobama i tvrtkama u prodaju stvari na internetu, a osmišljen za CEO-e, direktore, više menadžere i rukovoditelje odgovorne za isporuku e-commerce proizvoda. 

Sudjelovanje na događaju se ne plaća a prijaviti se možete ovdje.

Mobile World Conference

Lokacija: Barcelona, Španjolska

Datum: 25.-28. veljače 2019.

Uz Web Summit, CES i Viva Technology, MWC Barcelona je najveći svjetski događaj vezan za mobilnu tehnologiju. MWC okuplja najnovije inovacije i najmoderniju tehnologiju iz više od 2400 vodećih tvrtki, s konferencijskim programom koji okuplja današnje vizionare da istraže najatraktivnije teme koje utječu na industriju. Sve što trebate znati o industriji možete pronaći ovdje. Ova konferencija pruža mogućnost proširenja vlastite profesionalne mreže i ostvarivanja vlastitih ciljeva. Ovogodišnja tematika je “Inteligentno povezivanje” podijeljena na 8 glavnih područja.

Ulaz na konferenciju košta u rasponu 2100-2700 € a možete se registrirati ovdje

KPN Startup Evening

Lokacija: Rotterdam, Nizozemska

Datum: 6. ožujka 2019.

KPN, telekomunikacijski i ICT gigant iz Rotterdama, jedan je od “najagresivnijih” tvrtki u Nizozemskoj kada je u pitanju ulaganje u startupe. Model KPN je pronaći perspektivne startupe, inkubirati ih, a zatim ih povećati na način da ih pretvori u samostalne tvrtke. Ulaganja se kreću od 500 000 € do 1 500 000 € a područja u koja se ulaže su IoT, mobilna sigurnost, digitalno zdravstvo i cloud.

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje.

Silicon Vikings – Finland Competition

Lokacija: Finska

Datum: 6. ožujka 2019.

Finsko natjecanje je dio Silicon Vikings serije natjecanja koji se odvijaju u Skandinaviji i Baltiku. Silicon Vikings povezuje startupe s Silicon Valley aglomeracijom kao izvorom kapitala. Natjecanje je podijeljeno po kategorijama na: digitalno zdravstvo, FinTech, virtualnu stvarnost i umjetnu inteligenciju, mobilnu sigurnost i gaming.

Prijave za natjecanje se vrše ovdje.

OurCrowd Global Investor Summit

Lokacija: Jeruzalem, Izrael

Datum: 7. ožujka 2019.

Za Izrael se može reći da je startup nacija koja isijava talentom i tehnologijom. Ovaj Summit slovi za “događaj globalnog startup ekosustava koji se mora posjetiti”. Razlikuje se od ostalih tech događaja jer ga organizira crowfunding grupa OurCrowd iza koje stoji 25 000 investitora iz više od 112 zemalja a koja je uložila više od 750 000 000 $ u više od 150 različitih tvrtki i fondova.

Program i registraciju možete pogledati ovdje.

Hello Tomorow Paris

Lokacija: Pariz, Francuska

Datum: 14. i 15. ožujka 2019.

Događaj temeljen na spoju znanosti i tehnologije, s govornimcima sa sveučilišta, NASA-e i različitih drugih organizacija. Sastoji se i od događaja posvećenih startupima kao što je “Toolbox Stage” gdje se može naučiti vještine kao što su izgradnja korporativnih odbora, što tražiti u sporazumu dioničara, … Tu je i Hello Tomorrow Global Challenge koji daje znanstvenicima i poduzetnicima širom svijeta platformu za svoja istraživanja i projekte, osiguravajući novčane nagrade kao i druge mogućnosti financiranja.

Ulaznice za startupe koštaju 90 € a mogu se kupiti ovdje.

DOTGO

Lokacija: Pariz, Francuska

Datum: 25. ožujka 2019.

S obzirom da ništa nije složenije od održavanja programskih jezika, a tvrtkama su potrebni programeri različitih profila, upravo je ovaj događaj posvećen programskim jezicima te spajanju tvrtki i programera.

Ulaznice za ovaj događaj koštaju 199 € a možete ih nabaviti ovdje.

Tech Tour Growth Summit

Lokacija: Ženeva i Lausanne, Švicarska

Datum: 28. i 29. ožujka 2019.

Ovo je svojevrsni inovacijski ceh na kojem sudjeluje 2 000 visokotehnoloških tvrtki, a 750 investitora svake godine sudjeluje u 25 događanja. Tema ovogodišnjeg Summita je “Redefiniranje ambicije”, a održavaju se radionice za CEO-e, okrugli stolovi i seminari na kojima se raspravlja o zdravstvenoj zaštiti, mobilnosti, blockchainu, poslovnoj produktivnosti, interneta stvari, …

Ulaz startupima je besplatan dok se za ostale cijene ulaznica kreću od 450 CHF pa naviše, a možete ih kupiti ovdje.

Big Data AI Summit

Lokacija: Berlin, Njemačka

Datum: 10. i 11. travnja 2019.

#BAS19 je vodeći europski summit za umjetnu inteligenciju i big data analizu koji okuplja preko 5 000 stručnjaka iz navedenih područja. Tijekom dva dana održat će se preko 100 prezentacija i radionica s fokusom na tri ključna područja: međuindustrijske big data i AI strategije, tehnologije i trendove, zatim konkretne primjene big data i AI u vodećim industrijama kao što su zdravstvo, financije i informacijska sigurnost, te etička i politička pitanja koja trenutno dominiraju društvenim  raspravama o big data i AI.

Ulaznice možete kupiti ovdje.

WEBIT.FESTIVAL Europe

Lokacija: Sofija, Bugarska

Datum: 13.-15. svibnja 2019.

Osmišljen kao “skup ljudi otvorenog uma koji žele promijeniti svijet” u sklopu tehnološke politike Europske unije. Događaj je suprotan od ostalih koji pristupaju privatnom sektoru. Ovdje su u fokusu dužnosnici vlada EU koji pokušavaju iznijeti centralno planiranu viziju o tome gdje bi Europa trebala ići. Događaj je atraktivan svima, od dokazanih poduzetnika, investitora i startupa. Startupi koji sudjeluju imaju mogućnost osvojiti do 200 000 € ulaganja!

Cijene ulaznica se kreću od 120 € pa naviše, a možete ih kupiti ovdje

Latitude59

Lokacija: Talin, Estonija

Datum: 16. i 17. svibnja 2019.

Događaj u Estoniji za otkrivanje startupa, upoznavanje investitora i upoznavanje sa svijetom koji okuplja više od 2500 sudionika, više od 150 stratupa i više od 200 investitora. Događaj se ne fokusira na masivnost i kvantitetu već na jezgru kvalitete s više investitora nego startupa. Treba istaknuti pitch natjecanje za “early” i “seed stage” startupe kao sastavni dio ovog događaja.

Cijena ulaznica se kreće od 69 € pa naviše a može se kupiti ovdje.

Viva Technology

Lokacija: Pariz, Francuska

Datum: 16.-18. svibnja 2019.

Jedan od najvećih svjetskih tech događaja na svijetu sa preko 100 000 sudionika, tisućuama VC-ova i najvećim imenima u tehnologiji. Viva Technology okuplja najveće umove, talente i proizvode koji utječu i oblikuju poduzetništvo i društvo. Treba istaknuti i Startup Battelfield Europe unutar ove konferencije, pitch natjecanje u kojem pobjednik osvaja 25 00 € i putovanje na Disrupt San Francisco, 2.-4. listopada 2019. s plaćenim svim putnim troškovima. 

Cijena ulaznice za startupe iznosi 245 €, a možete ju kupiti ovdje.

PODIM Conference 2019

Lokacija: Maribor, Slovenija

Datum: 21. i 22. svibnja 2019.

Konferencija je namijenjena startupima regije Alpe-Jadran i zapadnog Balkana starih do 5 godina koji još uvijek nisu ostvarili investiciju iz serija A razine. PODIM je epicentar regionalnog startup ekosustava koji okuplja više od tisuću startupa, investitora, korporacija i ostalih utjecajnih ljudi, a pokazao se kao učinkovita platforma za investiranje u obećavajuće startupe. 

Ulaznice za startupe koštaju 95 € a možete ih kupiti ovdje.

Sektor 3.0 Festival

Lokacija: Varšava, Poljska

Datum: 22. i 23. svibnja 2019.

Deveto izdanje događaja koji stavlja naglasak na društveni utjecaj inovacija.  U pitanju je najveća konferencija srednje i istočne Europe s naglaskom na inovatore, startupe, aktiviste i neprofitne organizacije koji nastoje ostvariti pozitivne društvene promjene. Govornici su razni stručnjaci iz Googlea, MIT-a, Intela, NASA-e, CNN-a, Microsofta, …

The Global Entrepreneurship Summit 2019

Lokacija: Den Haag, Nizozemska

Datum: 4. i 5. lipnja 2019.

Ovaj globalni događaj okuplja vodeće svjetske poduzetnike oko pet inovacijskih sektora: tehnologija u poljoprivredi, povezivanje, energija, zdravlje i voda. U osnovi, ovo je mogućnost za “investment-ready startup” da se predstave i svojim nastupom priskrbe potrebne investicije. 

Prijaviti se možete do 30. siječnja 2019. ovdje.

Intelligent Health AI 2019

Lokacija: Basel, Švicarska

Datum: 11. i 12. rujna 2019.

Vodeći svjetski događaj vezan za primjenu umjetne inteligencije u medicini s preko 2 000 sudionika i više od 100 govornika. Na susretu će najveći umovi svjetskog zdravstva raspravljati kako se AI može koristiti za sprečavanje i rješavanje nekih od najvećih svjetskih zdravstvenih problema i postaviti AI agendu u zdravstvu za 2020. godinu i dalje.

Cijena se kreće od 49 € za zdravstveno osoblje, 149 € za startupe pa 399 € i više za ostale sudionike, a ulaznice se mogu kupiti ovdje.

World Summit AI 2019

Lokacija: Amsterdam, Nizozemska

Datum: 10. i 11. listopada 2019.

World Summit AI predstavlja globalnu grupu koja je kroz znanost i tehnologiju strateški usmjerena prema AI4Good koji se primjenjuje u zdravstvu, obrazovanju, STEM-u i umjetnoj inteligenciji na razini vlade. Povezuje glovalni AI ekosustav od poduzetništva, startupa, investitora do znanosti. Predstavlja najveću i najaktivniju AI zajednicu u svijetu s preko 40 000 članova iz 160 zemalja.

Ulaznice se kreću od 199 € za startupe pa na više za ostale, a možete ih kupiti ovdje.