Globalizacija i klimatske promjene kao poticaj za razvoj lokalnih poslovnih mogućnosti

12646686_747667068699309_6632851412755595401_o
Program Poticanja Poduzetništva – #3P
10/02/2016
SPI_rollup 200x85_print
Otvorene prijave za SPI!
29/02/2016
prikaži sve

Globalizacija i klimatske promjene kao poticaj za razvoj lokalnih poslovnih mogućnosti

g

Studentski poduzetnički inkubator (SPI) organizira u ponedjeljak 7.03. na Ekonomskom fakultetu u Splitu gostujuće predavanje g. Viktora Simončića s temom - "Globalizacija i klimatske promjene kao poticaj za razvoj lokalnih poslovnih mogućnosti".

Viktor Simončič rođen je u Ljubljani 1948. g. Doktorirao je 1976. g. na Fakultetu kemijskog inženjerstva, Sveučilišta u Karlsruheu, Njemačka, i zaštitom okoliša profesionalno se bavi od kraja sedamdesetih. U profesionalnoj karijeri radio je na različitim mjestima, u istraživanjima i nastavi na više sveučilišta, u industriji, bio je pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja RH, v.d. direktora Državne uprave za zaštitu okoliša RH i savjetnik vlade u Ministarstvu za prostor in okolje Republike Slovenije. Radio je odnosno radi kao savjetnik različitih institucija i tvrtki, u mnogim državama, između ostaloga radio je i kao povremeni savjetnik Svjetske banke. Uključen je u mnoge projekte koje financira Europska komisija. Radi kao samostalni savjetnik (Vikos, Sisak) i uključen je u mnoge domaće i europske projekte. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova, autor je i koautor više knjiga i publikacija. Aktivan je i u radu nevladine scene.

Predavanje će biti interaktivno te osim navedene tematike, potičemo sve sudionike da se svojim pitanjima aktivno uključe u raspravu i o drugim bitnim pitanjima s područja u kojima g. Simončić ima bogato iskustvo (okolišni programi, pitanja upravljanja kvalitetom zraka, voda i gospodarenja otpadom, održivi razvoj i sl.)
Više o g.Simončiću možete saznati i u njegovom podužem životopisu.

Vrijeme održavanja predavanja: 17h

Mjesto: Ekonomski fakultet u Splitu, Svečani amfiteatar

Event možete popratiti i na Facebooku-u.