Budi i ti dio Studentskog poduzetničkog inkubatora – mjesta za sve poduzetne i proaktivne studente Sveučilišta u Splitu!

3
Studentski digitalni HUB: najava edukacija u listopadu
01/10/2021
2
Studentski digitalni HUB: najava edukacija u studenom
28/10/2021
prikaži sve

Budi i ti dio Studentskog poduzetničkog inkubatora – mjesta za sve poduzetne i proaktivne studente Sveučilišta u Splitu!

BUDI I TI DIO STUDENTSKOG PODUZETNIČKOG INKUBATORA!

Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu otvara prijave za novu generaciju polaznika u akademskoj godini 2021./2022. koji će kroz program “Studentska poslovna akademija” razvijati i testirati svoje poduzetničke ideje i modele.

Prijave su otvorene do 15. studenog 2021. godine., a vrše se preko poveznice: https://forms.gle/TcAYeN9Wcwharo2M7

Prijaviti se mogu studenti s poduzetničkom idejom ili projektom, mladi poduzetnici početnici i startupi do 2 godine starosti. Možete se prijaviti pojedinačno ili kao tim, neovisno o svom obrazovanju i profesionalnom usmjerenju.

Program “Studentska poslovna akademija” traje 6 mjeseci tijekom kojih polaznici rade sa mentorima iz akademskog svijeta i industrije. Kroz program studenti stječu znanja o kreiranju poslovnih modela, analizi i istraživanju tržišta, izradi marketinške strategije, o tehničko-tehnološkoj organizaciji poslovanja, izradi financijskih modela i projekcija, uče kako kvalitetno prezentirati svoj projekt ispred ulagača, a na kraju izrađuju poslovni plan koji je osnova za prijavu na razne mjere za samozapošljavanje i pokretanje poslovanja. Edukacije vode sveučilišni profesori i stručnjaci iz realnog gospodarstva, a tijekom programa održavaju se fokus sastanci sa grupom mentora iz industrije kroz koncept “speed date consulting”. Također, formiranim timova, prema području njihova rada, pridružuju se individualni mentori koji kroz savjetovanja prate njihov rad i razvoj.

Inkubator pruža studentima tehnički opremljen co-working prostor za rad u kojemu mogu razvijati svoje inovacije.  Isto tako imaju i priliku prisustvovati raznim eventima, imati podršku i pripremu za nacionalna i međunarodna studentska natjecanja i  sudjelovati  na međunarodnim  natjecanjima i konferencijama. Tijekom cjelokupnog programa često se organiziraju i neformalna druženja u sklopu kojih svoje prve poslovne korake prezentiraju danas uspješni poduzetnici, što je ujedno i izvrsna prilika za networking odnosno upoznavanje i umrežavanje.

Osim navedenog, Studentski Poudzetnički Inkubator je organizator i mnogobrojnih događanja te konferencija, među kojima se ističu STup! (međunarodno sveučilišno startup natjecanje), Get in the Ring (natjecanje najinovativnijih poduzetnika s nagradnim fondom od 300 tisuća kuna i putom na svjetsko finale), Global Entrepreneurship Week (Svjetski tjedan poduzetništva koji se obilježava svake godine trećeg tjedna u studenom, Smart City Challenge (hackathon na području pametnih tehnologija koji se organizira u suradnji s Gradom Splitom), Hack4Split (društveni hackathon kojem je cilj pronalazak rješenja za napredak naše lokalne zajednice).

Imaš ideju ili želiš biti dio poduzetničkog svijeta? Prijavi se!

Kontakt za pitanja: spi@efst.hr